Akan på 1-2-3


Akan på 1-2-3 er et kurs for deg som jobber i bedriftshelsetjenesten. Kurset gir deg kunnskap og metoder som bidrar til at du enklere kan introdusere rus- og avhengighetsforebyggende arbeid i møte med virksomheter.

Videoen nedenfor gir deg en liten smakebit fra kurset:

Kurset Akan på 1-2-3 gir deg som HMS-rådgiver og kundeansvarlig, kunnskap og metoder som gjør at du enkelt kan introdusere rus- og avhengighetsforebyggende arbeid i møte med dine virksomheter.

Ved hjelp av oppdatert kompetanse og enkle verktøy, kan du og din bedriftshelsetjeneste bidra til et sikkert og helsefremmende arbeidsmiljø. 

OBS: I kurset vil vi informere om programmet Balance, som vi har besluttet å ikke tilby lenger. Årsaken er at programmet har rundet 12 år, og det har skjedd mye innen teknologi og applikasjoner, som vi med Balance ikke klarer å benytte oss av.  

Vi har startet arbeidet med å finne en god erstatning for Balance. Det vil ta tid, da vi vil gjøre en grundig kartlegging av muligheter, for å komme tilbake med en ny, moderne og faglig god løsning.  

Dersom du ønsker å tilby test av alkoholvaner, kan dette gjøres gjennom å tilby en sjekk i Audit på nhi.no.  

 

Kurset består av 17 videoer, og tar til sammen ca en time å gjennomføre.

Du kan ta en og en video, eller hele kurset på en gang.

Underveis i kurset er det lagt inn spørsmål med svaralternativer, og enkle refleksjonsoppgaver.

Når hele kurset er gjennomført kan du skrive ut kursbevis.

Kurset er egnet for deg som representerer bedriftshelsetjenesten i virksomhetenes HMS- og IA-arbeid.


Kursholdere: Hilde Rikter-Svensen og Ine Weum, Seniorrådgivere Akan kompetansesenter


Varighet: 1 time


Tilgang: 3 mnd

For ytterligere kompetanse, dybdeforståelse og erfaringsutveksling om rus- og avhengighetsproblematikk i arbeidslivet, anbefaler vi vårt åpne Grunnkurs i Akan-modellen og To-dagers kurs for bedriftshelsepersonell.

For mer informasjon om disse kursene, se vår nettside www.akan.no eller kontakt oss på telefon 22 40 28 00

Ine Weum


Ine Weum er seniorrådgiver ved Akan kompetansesenter. Hun er utdannet sykepleier med videreutdanning i bedriftshelse, MI, spill- rus- og avhengighetsproblematikk. Tidligere har Weum jobbet som sykepleier, som bedriftssykepleier og HMS-rådgiver.

Hilde Rikter-Svendsen


Hilde Rikter-Svendsen er seniorrådgiver ved Akan kompetansesenter. Hun er ansvarlig for satsningen på små og mellomstore bedrifter. Rikter-Svendsen er utdannet sosionom med master i organisasjon og ledelse, og har allsidig arbeidslivserfaring fra ledelse, behandling og organisasjonsutvikling.